Základný program dobšinskej rally

Už budúci týždeň zaburácajú na Gemeri súťažné vozidlá v rámci 3. RALLYE DOBŠINÁ 2024, ktorá sa pôjde v tomto starom baníckom meste a okolí v termíne 13. – 14. septembra. Organizátorom z AOS klubu Poprad sa prihlásilo celkom 85 posádok z 5 štátov. Už teraz je zrejmé, že dobšinská rally ponúkne kvalitné štartové pole a pre divákov hodnotné motoristické zážitky. Súťaž sa pôjde pod záštitou zastupujúceho primátora mesta Dobšiná Karola Horníka.

Pozrime sa v tejto tlačovej správe na základný program súťaže. „Celá rally sa odohrá tradične iba v dvoch dňoch. V piatok 13. septembra sa uskutoční registrácia posádok, výdaj itinerárov, výdaj zariadenia GPS a zoznamovacej jazdy na tratiach rýchlostných skúšok. Prebehne tiež administratívne preberanie (riaditeľstvo súťaže), technické preberanie (Hasičská zbrojnica) a obhliadka trate. Vo večerných hodinách je na programe od 18 hodín slávnostný štart pred budovou Mestského úradu v Dobšinej,“ povedal Ing. Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ Rallye Dobšiná.

Súťaž sa pôjde ako ďalší diel slovenského šampionátu v rally, ale započítava sa aj do pohárových zápolení. Okrem zaradenia do Slovenského Rally Poháru bude súťaž otvorená aj pre ďalšie posádky (bez licencie) v rámci Regionálneho rally pohára a Motorsport Rally Cupu. Zároveň ide o národné podujatie s povolenou zahraničnou účasťou.

Riaditeľstvo súťaže nájdeme novo v Kultúrnom dome na Námestí baníkov v Dobšinej, kde bude umiestnené aj tlačové stredisko. Servisné parkovisko bude umiestnené pre súťažné posádky na dvoch odlišných miestach v Dobšinej, v rámci Majstrovstiev Slovenska v rozľahlých priestoroch spoločnosti EUROBUS (MSR, MMSR, MSR HA, RL, STRHP) a pre pohárové vozidlá (SRP, RRP, MRC) nájdu azyl na ulici SNP v Dobšinej. „Samotná rally sa pôjde v sobotu 14. septembra a meria v rámci slovenského šampionátu celkom 263,00 km, obsahuje osem rýchlostných skúšok na štyroch úsekoch v celkovej dĺžke 69,40 km,“ upresnil Hanzeli.

Pretek sa uskutoční v sobotu 14. septembra, prvé vozidlo v rámci slovenských šampionátov (MMSR, MSR, MSR HA, RL) štartuje zo servisného parkoviska v 7:45 hod., na štartové pole čakajú štyri sekcie a v každej sa pôjdu dve rýchlostné skúšky. Dopoludnia sú na programe merané úseky s názvami Poloma (dĺžka 13,55 km) a Sykavka (5,05 km), popoludní sa pôjdu tieto úseky v obrátenom smere s názvami Mlynky (4,80 km) a Hnilec (11,30 km). V cieli súťaže sa objaví prvé vozidlo o 17 hod., na cieľovej rampe prebehne aj rozdelenie cien.

Štartovné pole v rámci Slovenského Rally Pohára štartuje výjazdom zo servisného parkoviska o 14 hod. a absolvuje dve popoludňajšie sekcie s prejazdmi RS Mlynky a Hnilec. Trať v ich podaní meria celkom 126,00 km a 4 rýchlostné skúšky merajú 32,20 km. V cieli súťaže sa objavia prvé posádky štartovného poľa SRP o 17.49 hod.

Posádky bodujúce v rámci Regionálneho Rally Pohára/Motorsport Rally Cup štartujú v sobotu až o 14.30 hodine a absolvujú jeden meraný prejazd úsekom Mlynky a dva razy sa objavia na Hnilci. Čaká ich porcia celkom 27,40 ostrých kilometrov a prvá posádka príde na cieľovú rampu na Námestí baníkov v Dobšinej o 18.24 hod.

Ďalšie spravodajský servis v rámci 3. Rallye Dobšiná 2024 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.dobsina.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile. Informácie o dobšinskej rally čerpajte aj v mobilnej aplikácii „Sportity“, heslo DOBSINA2024.

V Dobšinej 6. septembra 2024

Roman ORDELT – tlačový tajomník

3. Rallye Dobšiná 2024

FOTO: www.rallyetatry.sk – MIROSLAV MARTINKO



Scroll to top