Dobšinská súťaž sa odohrá na náročných tratiach

3. RALLYE DOBŠINÁ 2024 (13. – 14. septembra) prebehne opäť v historickom baníckom meste Dobšiná, ktoré sa v motoristickom svete preslávilo európskymi závodmi automobilov do vrchu pod názvom Dobšinský kopec. Rýchlostné skúšky vychádzajú z minuloročnej podoby, v itinerári súťaže nájdeme merané testy názvami Poloma, Sykavka, Mlynky a Hnilec. V praxi sa jedná o dva náročné úseky, ktoré posádky absolvujú v oboch smeroch.

Samotná súťaž sa pôjde v sobotu 14. septembra a na štartové pole v rámci slovenského šampionátu čaká náročná trať v dĺžke 263 km. Obsahuje osem rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 69 km. Tie patria k tomu najlepšiemu, čo nájdeme pri automobilových súťažiach na Slovensku. Posádky poznajú tieto skúšky z minulých ročníkov Slovakia Rallye Tatry a predchádzajúcich podujatí Rallye Gemer alebo Rallye Rožňava. „Podstatná časť rýchlostnej skúšky Poloma vedie do stúpania s množstvom vracákov a záverečná časť tvorí prudký zjazd. Naproti tomu na úseku Hnilec čaká v úvode stúpanie a potom ťažký zjazd. Celý technický úsek rýchlostnej skúšky sa ide v lesnom prostredí a nemá žiadnu dlhšiu rovinku. Nevýhodou je, že RS-ka je pre divákov dostupná iba pešo od štartu alebo cieľa,“ povedal Ing. Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ Rallye Dobšiná.

Naproti tomu kratší úsek Sykavka (Mlynky) v dĺžke piatich kilometrov sa vyznačuje radom ťažkých horizontov na srdce ako pri škandinávskych súťažiach a nájdeme tu zradné zákruty na kvalitnom asfalte. Náročnosť trate má podľa predpovede meteorológov ešte sťažiť výdatný dážď, ktorý sa má spustiť na Gemeri od piatkového popoludnia. Usporiadatelia upozorňujú divákov a obyvateľov priľahlých obcí, že medzi prejazdmi sa RS neotvárajú. Uzávierka ciest potrvá po celý sobotný deň v čase od 6:30 (Poloma, Hnilec), 19:00 (Sykavka, Mlynky) do 19:00. Dodajme, že prvé vozidlo štartuje zo servisného parkoviska v sobotňajšom ráne o 7.45 hod., v cieli súťaže pred Kultúrnym domom v Dobšinej sa objavia najlepšie posádky o 17. hodine. Na cieľovej rampe bude aj rozdelenie cien.

Ďalšie spravodajský servis v rámci 3. Rallye Dobšiná 2024 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.dobsina.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile. Informácie o dobšinskej rally čerpajte aj v mobilnej aplikácii „Sportity“, heslo DOBSINA2024.

V Dobšinej 12. septembra 2024

Roman ORDELT – tlačový tajomník

3. Rallye Dobšiná 2024



Scroll to top