O prvenstvo zvádzajú tuhý boj Melichárek a Majerčák

Po štyroch odjazdených rýchlostných skúškach 3. RALLYE DOBŠINÁ 2024 sa dostala na posádka topoľčianskeho tímu Melico Racing Jaroslav Melichárek, Erik Melichárek. S odstupom iba 4,1 sekundy ide dvojica Petroltrans Rally Team Vlastimil Majerčák, Jakub Slovák. Na treťom mieste ide s odstupom 37,7 sekundy poľská posádka Zbigniew Gabryš, Damian Syty (všetci na vozidlách Škoda Fabia RS Rally2).

Celkovo 39 posádok v rámci slovenských šampionátov a Rally Legend, ďalej tri posádky v rámci prejazdu pravidelnosti sa predstavilo v štartovom poli v rámci dopoludňajších rýchlostných skúšok, ktoré sa išli na úsekoch Poloma a Sykavka. Hneď na úvodnom úseku s názvom Poloma v dĺžke 13,55 km zajazdil najrýchlejšiu trať Melichárek, druhý Majerčák bol druhý s odstupom 2,4 sekundy. Tretí čas zajazdil Špavelko, ďalšie miesta obsadili Gabryš, Trněný, Fusko, Kolčák, Baffy, Kukučka a elitnú desiatku uzatváral Dlugosz. Na druhom úseku s názvom Sykavka (5,05 km) si vedúci jazdci poradie vymenili, vyhral Majerčák, Melichárek zaznamenal druhý najrýchlejší čas s odstupom 3,3 sekundy. Tretí bol Gabryš. Druhé prejazdy oboch úsekov zvládol najlepšie Melichárek, ktorý získal k dobru päť sekúnd. Podobne ako o vedúcu priečku sa rozhorel veľký súboj o bronzovú pozíciu. Tú zatiaľ drží Gabryš iba o 0,6 sekundy pred Markom Špavelkom (Ford Fiesta R5). Piate miesto po polovici súťaže drží Tomáš Fusko (Škoda Fabia S2000), na ďalších miestach sú český jazdec Karel Trněný (Škoda Fabia R5), Robert Kolčák (Škoda Fabia RS Rally2) a Artur Dlugosz z Poľska (Ford Fiesta Rally3).

Najrýchlejším jazdcom medzi vozidlami s jednou poháňanou nápravou je Alexander Baffy, druhý ide medzi vozidlami 2WD so stratou 46 sekúnd Martin Koiš, na tretej priečke je Patrik Magyar (všetci na vozidlách Ford Fiesta Rally4). Líder slovenského šampionátu Kamil Švec nabral hneď na úvodnej rýchlostnej skúške kvôli defektu stratu tri a pol minúty a celkovo mu patrí až dvanáste miesto.

Na facebookovom profile dobšinskej súťaže sú umiestnené videá z live rozhovorov s jazdcami zo slávnostného štartu a z kontroly preskupenia. Pozrieť ich môžete aj spätne.

Poradie po 4. rýchlostnej skúške:

  1. J. Melichárek, E. Melichárek (SVK, Škoda Fabia RS Rally2) 20:20,8 min
  2. V. Majerčák, Slovák (SVK, Škoda Fabia RS Rally2) + 4,1 s
  3. Gabryš, Syta (POL, Škoda Fabia RS Rally2) + 37,7 s
  4. Špavelko, Lejko (SVK, Ford Fiesta R5) + 38,3 s
  5. Fusko, Ferencz (SVK, Škoda Fabia S2000) + 54,1,s
  6. Trněný, Pritzl (CZE, Škoda Fabia R5) + 1:04,1 min
  7. Kolčák, J. Lapdavský SVK, (Škoda Fabia RS Rally2) + 1:07,2 min
  8. Dlugosz, Martynek (POL,.Ford Fiesta Rally3) + 1:52,7 min
  9. Baffy, Kušnier (SVK, Ford Fiesta Rally4), 1. miesto v 2WD + 1:56,1 min
  10. Koiš, Siska (SVK, Ford Fiesta Rally4) + 2:42,1 min
    Vyhrané RS: 3 – J. Melichárek, 1 – V. Majerčák.

Ďalšie spravodajský servis v rámci 3. Rallye Dobšiná 2024 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.dobsina.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile. Informácie o dobšinskej rally čerpajte aj v mobilnej aplikácii „Sportity“, heslo DOBSINA2024.

V Dobšinej 14. septembra 2024

Roman ORDELT – tlačový tajomník

3. Rallye Dobšiná 2024

Scroll to top