Orsák bol najrýchlejší na úvod dobšinskej rally

Po úvodných dvoch rýchlostných skúškach 2. Rallye Dobšiná 2023 sa dostala na čelo česká posádka Jaroslav Orsák, Petr Těšínský na vozidle Škoda Fabia RS Rally. S odstupom 4,7 sekundy je na druhom mieste posádka topoľčianskeho tímu Melico Racing Jaroslav Melichárek, Erik Melichárek (Ford Fiesta RS WRC). Tretia priečka patrí dvojici Petroltrans Rally Team Vlastimil Majerčák, Jakub Slovák (Ford Fiesta Rally2), ktorá stráca na lídra 11,4 sekundy.

Celkom 32 posádok v rámci slovenských šampionátov a Rally legiend, ďalej dve posádky v rámci jazdy pravidelnosti sa predstavilo v štartovom poli v rámci dopoludňajších rýchlostných skúšok. Hneď na úvodnom úseku s názvom Poloma v dĺžke 10,05 km zajazdil najrýchlejší trať navrátilec na súťažné trate Orsák. Tridsaťdeväťročný jazdec z Brumova-Bylnice naposledy štartoval pred štyrmi rokmi pri Rally Lausitz a Melichárka pri rannom rozjazde porazil o 5,4 sekundy, tretí Majerčák zaostal o 11,1 sekundy. Štvrtý bol Tomáš Kukučka (Mitsubishi Lancer Evo VI), piaty čas zajazdil Tomáš Fusko (Škoda Fabia S2000) a šiesty skončil Marek Špavelko (Ford Fiesta). Na druhom úseku s názvom Sykavka (5,05 km) bol najrýchlejší Melichárek, ale Orsák stratil len 0,7 sekundy a s prehľadom uhájil vedúcu priečku. Poradie na ďalších miestach sa ustálilo, tretí je Majerčák, štvrtý Kukučka a piaty Fusko.

Najrýchlejším jazdcom medzi vozidlami s jednou poháňanou nápravou je Martin Koči (Peugeot 208 Rally4), druhý ide medzi vozidlami 2WD Jozef Béreš jr. (Opel Ascona B400), tretí Jiří Pohlídal z Českej republiky (Peugeot 208 R2). V súťaži už ďalej nepokračuje kvôli problémom (jazda na tri valce) Tomáš Polovka na vozidle Honda Civic Type R R3.

Na facebookovom profile dobšinskej súťaže sú umiestnené videá z live rozhovorov s jazdcami z kontroly preskupenia. Pozrieť ich môžete aj spätne.

Poradie po 2. rýchlostnej skúške: 1. Orsák, Těšínský (CZE, Škoda Fabia RS Rally)                8:13,1 min 2. J.Melichárek, E. Melichárek (Ford Fiesta RS WRC)        + 4,7 s 3. V. Majerčák, Slovák (Ford Fiesta Rally2)                         + 11,4 s 4. Kukučka, Vejačka (Mitsubishi Lancer Evo VI)                + 22,4 s 5. Fusko, Kollárik(Škoda Fabia S2000)                                + 23,7 s 6. Koči, Ferencz (Peugeot 208 Rally4), 1. miesto 2WD        + 31,3 s 7. Špavelko, Lejko (Ford Fiesta Rally3)                               + 33,2 s 8. Kolčák, Lieskovcová (Škoda Fabia R5)                            + 40,7 s 9. J. Béreš jr., Plichta (Opel Ascona B400)                          + 41,1 s 10. Kekeňák, Bystrák (Ford Fiesta Proto)                            + 43,6 s

Ďalší spravodajský servis v rámci 2. Rallye Dobšiná 2023 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke https://dobsina.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

foto: Miroslav Martinko

V Dobšinej 16. septembra 2023

Roman ORDELT

tlačový tajomník, 2. Rallye Dobšiná 2023

Scroll to top